Orientul Mijlociu, Agenda zilei - 13


Coronavirusul continuă să se răspândească rapid în întreaga lume. Aproape de oameni au fost infectați cu virusul ce s-a transformat într-o epidemie globală care a început să zguduie structura politică, economică și socială a multor țări. Țările din Orientul Mijlociu, în special cele care nu au un aparat puternic de stat, cu sisteme de sănătate precare, se confruntă cu o provocare mare.

Istorie[ modificare modificare sursă ] Începând din mijlocul secolului XXOrientul Mijlociu este un centru de afaceri mondial, și probabil cea mai sensibilă zonă a lumii din punct de vedere strategic, politic, economic și cultural. În zonă se află importante resurse de țițeilocul de naștere și centrul spiritual al iudaismuluicreștinismului și islamului.

Orientul Mijlociu Intalnirea femeii epinala

De asemenea, Orientul Mijlociu este locul de desfășurare al conflictului arabo-israelian. Termenul Orientul Mijlociu definește o zonă generală, deci nu există granițe precise. Țările din Magreb AlgeriaLibiaMaroc și Tunisia au legături strânse cu Orientul Mijlociu, datorită asocierii lor culturale și istorice puternice.

Orientul Mijlociu Cel mai bun site de dating anonim

Țările africane Mauritania și Somalia au de asemenea legături cu regiunea. Turcia și Ciprudeși din punct de vedere geografic, fac parte din Orientul Mijlociu, se consideră părți ale Europei deși Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu este situată în AnkaraTurcia.

Afganistanulsituat în estul Orientului Mijlociu, este și el uneori considerat ca făcând parte din acesta.

Caşcavalul de Săveni a devenit marcă protejată la nivel european. Care este secretul rețetei

Eurocentrism[ modificare modificare sursă ] Unii au criticat termenul de Orient Mijlociu pentru că acesta ar promova eurocentrismul : regiunea este estică doar din perspectiva Europei occidentale. Pentru un indian se află în vest; Orientul Mijlociu un rusîn sud.

Coronavirusul și viitorul Orientului Mijlociu

Termenul mijlociu a produs la rândul său confuzii. Orientul Îndepărtat se referea la țări ca Orientul Mijlociu sau Singaporesituate în estul Asiei.

Orientul Mijlociu Intalnirea unica Arlon

Odată cu dispariția Imperiului Otoman întermenul de Orient Apropiat a ieșit din uz, în timp ce termenul de Orient Mijlociu a început să fie folosit pentru lumea arabă. Totuși, termenul Orientul Apropiatmai este folosit în câteva discipline academice, cum ar fi arheologia și istoria anticăunde se referă la o zonă identică cu cea descrisă de termenul Orientul Mijlociu în limbajul cotidian.

Geopolitică[ modificare modificare sursă ] În opinia locotenent-colonelului Ralph Peters, fost ofițer american de informații, care a lucrat în Germania, actuala geografie politică a Orientului Mijlociu nu permite pacea.

Orientul Mijlociu So ia Dating Laval